Cartofi cu branza, si chives la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2012 | 5534 vizualizari

 

Pentru un decor frumos, mai deosebit si nu numai am folosit branzica Miez de lapte"...acesti cartofi sunt tare tare gustosi...

 

INGREDIENTE

  • un manunchi de chives
  • 250 gr crema de branza cu smantana ( am pus Apetito)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 12 cartofi maricei
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia( eu nu am pus)
  • parmezan ras( 30-40 gr)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu branza, si chives la cuptor:

Fierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema de branza si omogenizam.

Punem in crema, chives tocat marunt si ceapa verde tocata.

Adaugam si laptele si amestecam bine. Potrivim gustul de sare, piper si tinem cont ca avem multi cartofi iar sosul trebuie sa fie putin mai sarat.( nu foarte)

Scurgem cartofii bine.

Ungem cu unt o forma si punem cartofii iar deasupra sosul de branza si lapte.

Ornam cu chives tocat, parmezan ras si cu branzica miez de lapte si dam la cuptor pentru 30-35 de minute.

Decoram cu chives si servim cu placere...sunt deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza, si chives la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

28.04.2012, 13:32

Da exact ce spuneam in pagina ta despre bataie de joc...dar ma rog...no comment!

mihaelar63 1

14.05.2012, 10:46

Ce bine arata cu branzica coapta

RuxyRux 1

11.07.2012, 08:33

Multumesc Mihaela...te imbratisez!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fritatta cu legume